HTML

Amatőr Makettezés

Kezdő makettezőknek szeretném leírni tapasztalataimat, és ezáltal szeretném segíteni őket.Bár én sem csinálom régen, csak 4 éve, de már sok dolgot tanultam a makettezésről. Ezt osztanám meg az olvasókkal. Ha bármi kérdés felmerül, írjatok! amatormakettezes@citromail.hu

2010.07.18. 06:17 =Farkas Máté=

Méretarányok

 Ebben a bejegyzésben a méretarányokról beszélnék.

Kezdőknek ajánlanám az 1:72-es méretarányt harcirepülőkhöz, vagy esetleg a Revell 1:144-es méretarányban, ez ugyanis nagyon olcsó. Az 1:72-ben is szerintem először egy sugárhajtású vadászgép - et ajánlanék, ebből is az olcsóbb kategóriát, mégpedig azért mert:

1.:A légcsavaros gépek esetében fennáll a veszély, hogy a tapasztalatlan makettező túl sok ragasztót önt a légcsavar tengelyéhez, és így az egész beragadhat, persze ez nem fontos ha nem akarjuk, hogy a légcsavar forogjon.

2.:Ajánlatos először csak azért vadászgépet csináni, mert ez nem akkora méretű mint egy bombázó, melyet nehéz festeni.

A szárazföldi járművek esetében is ajánlatos az 1:72-es méretarányban keresni valami olcsó készletet, vagy a Revell 1:76-os méretarányú járműveit vásárolni, melyek egyszerűek, de nem kell tőlük sokat várni, lévén a régi Matchbox makettek újracsomagolt változatai, ám kezdőknek megfelelő, arra jó, hogy megszerezzük velük az első sikerélményeket.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://amatormakettezes.blog.hu/api/trackback/id/tr992158268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása