HTML

Amatőr Makettezés

Kezdő makettezőknek szeretném leírni tapasztalataimat, és ezáltal szeretném segíteni őket.Bár én sem csinálom régen, csak 4 éve, de már sok dolgot tanultam a makettezésről. Ezt osztanám meg az olvasókkal. Ha bármi kérdés felmerül, írjatok! amatormakettezes@citromail.hu

2011.05.04. 19:06 =Farkas Máté=

A makettek tárolása

 A kezdők gyakran csak a polca rakják ki elkészült műveiket, vagy esetleg( főként repülők esetében) felakasztják a plafonra(ez gyerekeknél gyakoribb). Ezekkel azonban van egy gond: pornak hívják! Ugyanis a modellek vonzzák a port(mint minden más). Ezeket azonban csak ecsettel szabad tisztítani, a kicsi alkatrészek miatt. Ez azonban időigényes (maketteknél kb. 1-2 perc, ennyi idő alatt én  letörlöm a polcok felét a szobámban, ez persze mindenkinél változhat), és balesetek mindig történhetnek. Ezért van a vitrin. Vannak a nagyobb vitrinek, amelyekbe több modell férhet. Ezeket célszerű üvegből csinálni, hogy minél több oldalról csodálhassuk meg a maketteket. Aztán vannak a kis, "egyszemélyes" vitrinek is. Ezekbe egy makettet vagy egy diorámát szoktak rakni. Ezek egy fa vagy fémlapból állnak rajta üvegből egy felfordított akvárium szerűség. Apropó, ha valaki egy repülőt nem diorámaként mutat be, és az alja is szépen kidolgozott akkor nyugodtan rakjon alá egy tükröt is, így alulról is meg lehet csodálni a kész művet.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://amatormakettezes.blog.hu/api/trackback/id/tr592877827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása